top of page

 Aloitin pianistintaipaleeni nelivuotiaana isäni johdolla, matkaten Kuusamon musiikkikoulun ja Sibelius- Akatemian nuoriso-osaston kautta Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen osastolle, jossa opiskelin Hui-Ying Liu-Tawaststjernan, Teppo Koiviston, Matti Raekallion sekä Ralf Gothonin johdolla. Täydensin opintojani Jan Wijnin luokalla Amsterdamin Sweelinck- konservatoriossa sekä mm. Murray Perahian, Liisa Pohjolan, Dmitri Bashkirovin ja Olli Mustosen mestarikursseilla.

Olen aktiivinen vapaan kentän muusikko ja liikun sujuvasti eri tyylilajien ja roolien väleillä. Esiinnyn erityisen mielelläni solistisesti, mutta myös kamarimusiikilla on erityinen paikka sydämessäni. Laaja ja monipuolinen soolo- ja kamarimusiikkiohjelmistoni ulottuu barokkimusiikista uusimpaan uuteen - olen kantaesittänyt lukuisia koti- ja ulkomaisten säveltäjien, kuten mm. Matthew Whittallin, Pasi Lyytikäisen, Riikka Talvitien ja Henrik Denerinin teoksia.

Viime aikojen kohokohtia ovat olleet Helvi Leiviskän Pianokonserton (1935) alkuperäisversion esittäminen kapellimestari Hannu Linnun ja Radion sinfoniaorkesterin kanssa Itsenäisyyspäivän juhlakonsertissa vuonna 2020, Tapiola Sinfoniettan ja Sinfonia Lahden solistina esiintyminen, sekä Olivier Messiaenin massiivisen teossarjan ´Vingt regards sur l ́enfant-Jésus´ esittäminen YLEn taltioimassa konsertissa Helsingin Musiikkitalossa, joulukuussa 2022. Ensimmäisen soololevyni (Alba Records) julkaistiin tammikuussa 2023.

Taiteellista työtäni ovat tukeneet Suomen kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Pro musica- säätiö, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Alfred Kordelinin säätiö sekä Greta ja William Lehtisen säätiö. Vuoden 2023 työskentelen Taiteen edistämiskeskuksen myöntämällä 1-vuotisella taiteilija-apurahalla.

Mirka Viitala, photo by Tuomo Eerikäinen 2017

Katso Helvi Leiviskän pianokonserton esitys YLE Areenasta tästä linkistä! 

Taltiointi Musiikkitalosta, Radion sinfoniaorkesterin Itsenäisyyspäivän juhlakonsertista, 6.12.2020. Esiintyjinä RSO & Hannu Lintu, solistina Mirka Viitala

bottom of page